ЕРАСМУС+ конкурс за студентска практика

24 Јануари, 2018, 14:35

Кандидатите лично ја поднесуваат апликацијата до Еразмус


Global Game Jam Македонија (локација Скопје) 26 - 28 јануари 2018 година

23 Јануари, 2018, 18:39

Global Game Jam е најголемиот интернационален настан за креирање на игри кој се одржува еднаш годишно, истовремено на повеќе локации низ целиот свет во вид на 48 часовен маратон.


Хакатон за поттикнување на креативност во образованието

29 November, 2017, 22:45

Лабораторијата за социјални иновации - СмартАп во склоп на конференцијата 


Македонски студенти во Топ100 од цел свет и Топ10 во Европа на натпревар по програмирање – IEEEXtreme 11.0

27 November, 2017, 18:35

И оваа година по 11ти пат на 14ти октомври се одржа глобалниот 24-часовен (хакатон) натпревар во програмирање IEEEXtreme, со рекорден број на тимови - 3300 тимови.


Стипендија “Best of South East” 2018/2019 година

21 November, 2017, 13:40

И оваа година Шпаркасе Банка Македонија и Штаермеркише Шпаркасе Грац во соработка со 4 Универзитети во Р.


Покането предавање од Ева Танаскоска

21 November, 2017, 13:31

Во организација на CSIRT-от на ФИНКИ, во четврток, 23.11.2017 година со почеток во 15:00 часот, во АМФ на ФИНКИ ќе се одржи покането предавање од Ева Танаскоска на тема: Targeting the Weakest Link in the Security Chain. 
 


Презентација за ПЕКСИМ стипендии за втор циклус студии на Универзитетот Кембриџ

19 November, 2017, 13:48

Веќе 8 години по ред, ПЕКСИМ Фондацијата во соработка со Cambridge Trust доделува стипендии за едногодишни магистерски студии на Универзитетот Кембриџ во Велика Британија на талентирани студенти од Македонија и Србија.


Лабораторија 138 во Сорсикс руво

15 November, 2017, 16:46

ФИНКИ продолжува да ја продлабочува соработката со успешни македонски компании. Лабораторијата бр.


Гостинско предавање од Сорсикс – Testing Web Applications

15 November, 2017, 16:42

Утре (16.11.2017), Сорсикс ќе одржи гостинско предавање на ФИНКИ. Предавањето на тема Testing Web Applications ќе го одржи м-р Томче Делев, вработен како софтверски инженер и тренер (поранешен асистент на ФИНКИ).


Покането предавање од Александру Николин

13 November, 2017, 19:31

ФИНКИ, заедно со одделите за компјутери и за теорија на информации при македонската IEEE секција, на 16.11.2017, со почеток во 14:00 часот, во АМФ на ФИНКИ организираат покането предавање на тема: